Kitchen's Fans

Wednesday, November 4, 2009

Daging Masak Merah


Bahan-bahan

500 daging [hiris nipis]
5 s/b sos tomato
5 s/b sos cili
kunyit
garam
minyak

Bahan Hiris
1 labu bawang besar
3 ulas bawang putih
3 cm halia
2 biji cili merah
2 biji cili hijau

Cara Memasak

1. Perapkan daging dengan sedikit garam dan kunyit sebentar.
2. Panaskan minyak dan masukkan daging.Goreng sehingga lembut.
3. Masukkan sos tomato dan sos cili.
4. Masukkan pula bahan hiris dan kaca. Kacau dan gaul sebati.
5. Angkat dan hidangkan.


2 comments:

ekopelancongan said...

salam kembara..

sedapnye kak..

telor bungkos kak?

peberet tp tak tau nak wat..

ngee..

Mrs.Maimunah said...

la telor pun tktau wat...aduh..gi cari awek sorang wat bini..suh dia masak telor bungkus..